Casablanca & Marakesh Tur Programı

FAS
Casablanca – Marakesh

Yüzyılların sürüklediği masallarla, müziklerle ve geleneklerle tanışma fırsatı !!

"Chez Ali Show"a katılabilir, Binbir Gece Masalları'nı anımsatan dekorasyonu, folklor ve berberi atlarıyla yapılan gösteriler!!

“Açık hava tiyatrosu” denebilecek  Jma el Fna’da Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri!!

Meydanları çevreleyen teraslarda kahve ve alışveriş keyfi..

ve daha fazlası bu turda...

Vize Yok..

Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: Perşembe | İstanbul – Casablanca – Marakesh

Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece sat 23:00’da sabiha Gökçen havalima’nında Krizantem Tur rehberi ile buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından saat 01:10’da Airarabia 3O2438 seferi ile İstanbul’dan Casablanca’ya hareket. Saat 03:10’da Casablanca’ya varış. Özel otobüsümüz ile Marakesh’e hareket. Yaklaşık 2.5 saatlik bir yolculuk ardından otele varış yerleşme ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Marakesh turu. (Tam gün yemekli 40 Euro ) Marakeş Gueliz, Hıvernage semtleri ve Medina’dan geçerek sizi Marakeş hakkında bilgilendireceğiz. Koutubia minaresi ve Souk Lara bir göz attıktan sonra günümüz, Afrika’daki en hareketli şehir meydanı Jma El Fna Meydanı ile sonlanacak. Gerçek bir “mucizeler avlusu” diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde mevcut ender meydanlardan birisidir. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma el Fna için kısaca “açık hava tiyatrosu” diyebiliriz. Burada verilecek serbest zamanda meydanı çevreleyen teraslarda kahvelerini içerken dileyen misafirlerimiz ise alışverişlerini yapabileceklerdir. Restaurantda öğle yemeğinden sonra sonra Bahia Sarayı Majorel Bahçeleri panoramik olarak dışarıdan görülecek ve Medina gezisi ile turumuz sona erecektir. Gecleme otelimizde. Bu gece dileyen konuklarımız ekstra yapılacak olan Yemekli " Chez Ali Show"a katılabilirler. Binbir Gece masallarını anımsatan dekorasyonu,folklor ve berberi atlarıyla yapılan gösterilerle ünlü bu gece kulübü, şehre gelen turistlerin uğrak yeridir. (Yemek + 1 İçecek 55 Euro).



2 Gün: Cuma | Marakesh - Essaouira

Sabah kahvaltısı sonrasında tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra ESSAOUIRA turuna (Tam gün yemekli)katılabilirler. (60 Euro) Atlas Okyanusu kıyısında yer alan bu küçük balıkçı şehri Fas’ın en romantik mekânıdır. Bizlere biraz da eski Bodrumu hatırlatan Essaouira Orson Welles gibi bircok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Eski bir Portekiz limani olan şehir Arap hâkimiyeti sırasında kale ve tarihi limanını koruduğu gibi Hıristiyan Portekizliler ve Musevi nüfusa katılan Müslümanlarla tam bir kozmopolit yapıya bürünmüştür. Birbirini dik açılarla kesen sokak ve caddelerden oluşan medinası dönem şehirciliği icin bir örnektir. Kilometrelerce uzunluktaki kum plaj her sene uluslararası dalga sörfü yarışmalarına ev sahipliği yapar. Yol boyu doğal güzellikleri izleyerek ulaşacağımız şehirde kale, Medina, çarşı, liman gibi önemli ve değişik alanları ziyaret edecek öğle yemeğini liman lokantasında yiyeceğiz ve Marakesh’e dönüş geceleme Otelimizde.



3 Gün: Cumartesi | Marakesh - Ourzazate

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Arzu edenler için ekstra Ourzazate turu (Tamgün yemekli 90 Euro) Yaklaşık 204 km yolumuzun üzerinde geleneksel güneyin Berberi kentlerinin Güney Sahara’ya özgü bitki yapısını göreceğiz. Yolumuz Yüksek-Atlas dağlarının arasından geçecek. 2400 metrede Afrika’nın en yüksek tepelerinden birisi Tichka yi ziyaret etmiş olacağız. Ouarzazate’a varışta Aid Ben Haddou Kasabası ve Glaoui evi görülecektir. Öğle yemeğinin ardından Benhur, Arabistanlı Lawrence, Gladyatör, Büyük İskender gibi filmlere mekân görevi görmüş bu kasaba ve çevreyi tanıma fırsatı bulacağız. Dev Film Platolarının ardından dönüş yolculuğumuz başlayacak. Geceleme otelimizde. 



4 Gün: Pazar | Marakesh – Casablanca – Istanbul

Sabah kahvaltısı ardından odaların boşaltılması ve Casablanca’ya hareket. Yaklaşık 2.5 saatlik yolculuk ardından Casablanca şehir merkezine varış, reheberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz reheberimizin düzenleyeceği ekstra Casablanca panoramik şehir turuna katılabilirler. (25 Euro) . Bu turumuzda Büyük Pazar Meydanı, Habous Mahallesi, 5. Muhammed Meydanı, Anfa, Hassan II Camii görülecek yerler arasındadır. Serbest zaman ardından saat 14:30’da Havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport kontrolü ardından saat 17:00’de Airarabia 3O2437 seferi ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına hareket. Saat 00:25’de varış. Tur bitimi. Başka bir turumuzda görüşmek dileğiyle..



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Krizantem Tur havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda tur iptal olabilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçuş saatlerimizi bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Krizantem Tur sorumlu tutulamaz. Krizantem Tur gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Krizantem Tur  kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir. Extra turların gerçekleşmesi  için gerekli sayı oluşmadığı takdirde tur/turlar gerçekleşmez veya satış fiyatı değişir.Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Krizantem Tur sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Eğer uygulanıyorsa çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. 


    İptal Şartları
    https://www.krizantemtur.com/casablanca-marakesh-turu.html
    STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş
    KRİZANTEM TOUR ( e –Fatura ) STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş 19 Mayıs Mah. Büyükdere Cad. No:20 Beytem Plaza Kat:1, D:1, 34363 Şişli/İstanbul
    0 212 240 41 35 - +90 212 240 41 36


    Bu çıktı 19.04.2024 05:25 tarihinde verilmiştir. STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.