RUSYA -ST PETERSBURG MOSKOVA Tur Programı

1.gün

ISTANBUL - MOSKOVA

Siz değerli misafirlerimiz Havalimanı Dış Hatlar gidiş Terminali krizantemtur kontuarı önünde saat 09:00’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 417 seferi ile saat 11.05’te hareket. Yerel saat ile 3 saat uçuşun ardından 14.55’de Moskova’ya  varış.  Rusya Federasyonu’nun başkenti olan Moskova; bilim, kültür, turizm ve iş dünyasının merkezidir. Moskova’ya varışımızı takiben yapılacak şehir turumuz esnasında dünya markalarının bulunduğu Tverskaya caddesi, şehrin ortasından kıvrılarak akan narin güzelliği ile Moskova nehri, ünlü Bosoi Tiyatrosu, Stalin döneminde Moskova'nın en önemli ve yoğun caddesi olacağına kanaat getirilmiş ve üzerindeki binalarla birlikte yaklaşık elli metre geriye doğru kaydırılması yöntemiyle genişletilmiş olan görülmeden geçilmemesi gereken Kızıl Meydan ve Çar Korkunç İvan tarafından 1155'te yaptırılmış 11 bölümü ve 8 kubbesi olan Kremlin Sarayı, KGB Binası, meclis binası, ünlü Aziz Vasil Kilisesi ve Lenin Mozolesi ve Gam alışveriş merkezi görülecek yerler arasındadır. Odaların alınması ve ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz  ve özel araçlarımız   eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek olan  Yar Restaurant’ta aksam yemeği Moskowa ve Rusya’nin en iyi Show programli aksam yemeği mekan eski bir saray olup size hem yemeği hem servisi hemde programi ile unutulmaz bir gece geçirtecek. Geceleme otelimizde.

1: Yar Restaurant’ta aksam yemeği : 125 € 

2.gün

MOSKOVA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz ve özel araçlarımız eşliğinde    alternatif olarak düzenlenecek olan Moskova’nın olmaz ise olmazı metro & arbat turunu gerçekleştiriyoruz her duragi ayri bir sanat galerisi olan Metro bizi büyüleyecek Arbat’ta hem alisveris yapma hemde sokak sanatcilarini  izleme imkani bulacagiz. Geceleme otelimizde.

2: Metro & Arbat Turu :25 €

3.gün

MOSKOVA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz rehberimiz  ve özel araçlarımız   eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek Kremlin Meydani ve Kremlin müzesi turuna katılabilirler. 1147’de Yuri Dolgoruky tarafından ilk defa temellerinin atıldığına inanılan, Rusya’nın kutsal mekanı. Günümüze kadar Lenin ve Stalin`in de içerisinde bulunduğu birçok Rus hükümdar ve devlet adamının ülkeyi yönettiği efsanevi kale. Bugün de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin`in çalışma ofisi ve yönetim merkezi burada bulunduğu için binaların bir kısmı geziye kapalı. Kremlin, çevresindeki surları, bahçeleri, çeşitli binaları ve katedralleriyle gerçek bir müze. Çarlık döneminde vaftiz, taç giyme ve cenaze törenleri bu katedrallerde yapılmış. 200 ton ağırlığındaki dünyanın en büyük çanı da Kremlin'de bulunmakta. Meryem Ana'nın Göğe Çıkışı Katedrali 14. yüzyıldan beri Moskova'nın en önemli kilisesi olarak kabul edilmektedir. Geceleme otelimizde.  

3: Kremlin Turu  : 50 €

4.gün

MOSKOVA - ST PETERSBURG

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve tren garına transferimiz gerçekleşecektir.  Trenle yaklaşık 4.5 saat süren yolculuğumuzun ardından  ünlü şehir St. Petersburg’ a hareket ediyoruz. Varışımızı takiben özel lüx otobüslerimizle şehir turuna çıkıyoruz. Deli Petro , Puşkin , Büyük Katerina ve daha birçoklarının yaşadığı ve büyüleyici beyaz gecelerin yaşandığı kentin , Neva Nehri kıyılarında yer alan bir çok binası sanat eseri niteliğinde. Yarım günlük turumuzda şehrin kalbi olarak anılan ünlü Nevski Caddesi , devasa Isaac Ketedrali , muhteşem cephesi ile Amirallik Binası , Saray meydanı , şair Puşkin’in heykelinin süslediği Sanatçılar Meydanı , devrimin simgesi Aurora Gemisi , ve 70 km’lik ünlü Neva Nehri gibi şehrin simgesi haline gelmiş yerler panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır.Tur sonrası otelimize transfer, yerleşme.  Dileyen misafirlerimiz rehberimiz  ve özel araçlarımız eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek Işıklar altından St. Petersburg Turu bu turumuzdan 200 den fazla saraya sahip olan şehri ışıklar altında nasıl dansettiğini köprülerin bir inci kolye gibi nasıl açıldığına sahip olacaksınız. Ayni zamanda turumuzda şampanya ikramı yapılacaktır. Geceleme otelimizde.

4:Isiklar Altinda St.Petersburg Turu : 30 €

5.gün

ST PETERSBURG

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz rehberimiz  ve özel araçlarımız   eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek olan  Hermitage Müzesi turuna katılabilirler. Çarlık dönemine ait yaklaşık 4 milyon eseri barından ve Neva Nehri yanında bulunan Dünya’nın ve Rusya’nın en büyük müzelerinden Hermitage Müzesi, en çok tablo koleksiyonunun bulunduğu müze olması nedeni ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Her bir eserin önünde bir dakika bile durulduğunda , tüm eserleri görebilmek için bir haftanın gerektiği bu muazzam müzede rehberlerimiz sizlere müzenin en önemli parçaları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapacaktır.  Turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz rehberimiz ve özel a0raçlarımız eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek olan  Kanallar Turu bahar ve yaz aylarında şehrin büyüsü altında keyifli bir tekne gezisi sizi bekliyor. Saatlik gezintiler, yemekli gemiler seçenekler arasındadır. Tur sonrası otelinize transfer ve geceleme otelinizde.

5: Hermitage Müzesi turu : 45 €

6: Kanallar Turu : 25 €

6.gün

ST PETERSBURG

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz ve özel araçlarımız   eşliğinde Peter & Paul Kalesi ve  Isaak Katedrali  gezisine katılabilirler. 1703 yılında Petro tarafından St.Petersburg’da inşa ettirilen ilk yapı. Neva nehri üzerinde kurulan kaledeki Katedral ve içerisinde bulunan Romanov Hanedanları’nın mezarları bir çok turisti buraya çeker . Nehrin en yüksek binası olan katedralin üstündeki melek , nehrin bir anlamda simgesi haline gelmiştir. Dostoyevski , Troçki ve Lenin’in kardeşi Aleksandr’ın  da kaldığı ünlü kale zindanları yıllar içinde daha bir çok ünlüyü ağırlamıştır.  Isaak Katedrali 150 Yıldır St.petersburg nehrinin sembollerindendir.Ayrıntılı dekorasyonu ve artistik mozaik teknikleri ile ülkenin sayılı katedrallerinden olmanın yanı sıra bir müze haline dönüştürülmüştür.4 sefer yeniden inşa edilen eserin mimarı Montferrand yapımından hemen 1 ay sonra yaşamını yitirmiştir.Ayrıca 300 adımlık merdivenleri çıkmayı göze alanlar şehrin muhteşem panoramasını seyredebilir. Tur sonrası otelinize transfer ve geceleme otelinizde.

7: Peter & Paul Kalesi ve  Isaak Katedrali  turu : 60 €

7.gün

ST PETERSBURG - ISTANBUL

 

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz  rehberimiz  ve özel araçlarımız   eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek olan Puşkin turu(çar kasabası) katılabilirler 18.yy Katerina tarafından inşa ettirilen ve çar kasabası olarak anılan park, saray ve binalar kompleksi.600 hektarlık bir alanı kaplayan kasabanın ana binası Katerina sarayı. Buradaki Amber odası son derece ilgi çekici olması rağmen özellikle yaz aylarındaki yoğunluktan dolayı bir çok turist tarafından ziyaret edilemiyor. Çarlık dönemi aristokrasinin çar ailesi ile buluştuğu bu ünlü kasabada aynı zaman da ünlü Air Puşk ‘in eğitim gördüğü okulda yer alıyor. Turumuzun sonunda Rehberinizin bildireceği saatte buluşma ve havalimanına transfer. Türk Havayolları’nın TK 402 sayılı seferi ile saat 18.50’de İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 3 saat 25 dakika uçuşun ardından 21.10’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.  

 

 8: Puşkin (Çar Kasabası) Turu: 50 €

DAHİL OLAN HİZMETLER 

·       TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ  İLE İSTANBUL -MOSKOVA/ ST.PETERSBURG  -İSTANBUL ARASI UÇUŞLAR

·       HAVALİMANI VERGİLERİ (150 €) 

·       ALAN / OTEL / ALAN TRANSFERLERİ

·       SECILEN KATEGORİDEKİ OTELLERDE 6 GECE ODA  KAHVALTI DAHIL KONAKLAMA, 

·        MOSKOVA VE ST.PETERSBURG’DA PANORAMİK ŞEHİR TURLARI

·       TECRÜBELİ REHBERLİK HİZMETLERİ

·       ZORUNLU SİGORTA (15 € )

·       MOSKOVA-ST. PETERSBURG ARASI TREN İLE YOLCULUK

 


DAHİL OLMAYAN HİZMETLER 

·       YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI  (15 TL)

·       SEYAHAT, SAĞLIK SİGORTASI (15 €),

·       PROGRAMA DAHİL OLMAYAN TÜM YEMEK VE İÇECEKLER,

·       ŞAHSİ HARCAMALAR,

·       REHBER VE ŞOFÖR BAHŞİŞLERİ

·       MÜZE VE ÖREN YERLERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ,

·       ALTERNATİF TURLAR,

·       ERIS GARANTISI (ERKEN REZERVASYON IPTAL SIGORTASI)

·       (30 €)(KRİZANTEMTUR GUVENCESİ ALTINDA TUR HAREKETİNE 7 GÜN KALAYA KADAR KOŞULSUZ ŞARTSIZ TURU İPTAL ETME İMKANI SUNAR. VIZE UCRETI ZORUNLU SAĞLIK SİGORTASI VE ERİS ÜCRETİ İADE EDİLMEZ)

 

 

 

Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.KRİZANTEMTUR , havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı ve sözlü teyit edilmesi gerekmektedir uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden Krizantemtur sorumlu değildir. Tur programında belirtilen tur güzergahı örnek güzergah olup tur parkurunda değişiklik olabilir. Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Krizantemtur sorumlu tutulamaz. Krizantemtur, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Krizantemtur, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücreti iade edilemez. Yol üzerinde alternatif turlar grubun çoğunluğunun sağlanması halinde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu taktirde gerçekleştirilecektir, daha az katılım olduğu taktirde fiyatlardaki değişiklikler alternatif turlara yansıtılır. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Krizantemtur sorumlu tutulamaz. Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dahil değildir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Krizantemtur konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vizenin alınamamasından yetişmemesinden kesinlikle sorumlu değildir. Otellerde alınan kahvaltı standartı Continental kahvaltı olup tereyağı reçel kahve veya çaydan ibarettir. Grup kahvaltıları otellerde ayrı salonlarda alınıp münferit yolcu kahvaltılarından farklıdır. Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz gerekmekte

Kalkış Yerleri: ATAÜRK
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.KRİZANTEMTUR , havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı ve sözlü teyit edilmesi gerekmektedir uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden Krizantemtur sorumlu değildir. Tur programında belirtilen tur güzergahı örnek güzergah olup tur parkurunda değişiklik olabilir. Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Krizantemtur sorumlu tutulamaz. Krizantemtur, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Krizantemtur, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücreti iade edilemez. Yol üzerinde alternatif turlar grubun çoğunluğunun sağlanması halinde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu taktirde gerçekleştirilecektir, daha az katılım olduğu taktirde fiyatlardaki değişiklikler alternatif turlara yansıtılır. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Krizantemtur sorumlu tutulamaz. Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dahil değildir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Krizantemtur konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vizenin alınamamasından yetişmemesinden kesinlikle sorumlu değildir. Otellerde alınan kahvaltı standartı Continental kahvaltı olup tereyağı reçel kahve veya çaydan ibarettir. Grup kahvaltıları otellerde ayrı salonlarda alınıp münferit yolcu kahvaltılarından farklıdır. Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz gerekmekte


    İptal Şartları
    https://www.krizantemtur.com/tur-94-rusya--st-petersburg-moskova.html
    STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş
    KRİZANTEM TOUR ( e –Fatura ) STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş 19 Mayıs Mah. Büyükdere Cad. No:20 Beytem Plaza Kat:1, D:1, 34363 Şişli/İstanbul
    0 212 240 41 35 - +90 212 240 41 36


    Bu çıktı 29.03.2024 00:44 tarihinde verilmiştir. STÜDYO TURİZM TAŞIMACILIK ve TİCARET A.Ş tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.