Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu

  • Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu
  • Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu
  • Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu
  • Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu
  • Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu

1. Gün: ERZURUM-KARS

Sabah saatlerinde buluşma sonrası Erzuruma uçuyoruz.Erzurum'da; şehrin sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese'yi geziyoruz. Kitabesi olmadığından yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın kızı Hundi Hatun veya İlhanlı hanedanlarından Padişah Hatun tarafından yaptırılmış olabileceği düşüncesi ile adına Hatuniye Medresesi 'de denilmektedir. Gezimiz 23 Temmuz 1919 yılında Erzurum Kongresi'nin yapıldığı 23 Temmuz Kongre binası ile devam ediyoruz. Erzurum Kongresi, İdadi Mektebi (Lisesi) olarak hizmet veren bu binanın birinci katındaki bir salonda yapılmıştır. Binanın ikinci katında bulunan bir salon ve salona açılan iki oda Kongre Müzesi olarak düzenlenmiştir. Atatürk´ün başkanlığında gerçekleştirilen Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri bu binada atılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne giden yol bu kongre ile aralanmıştır. 
Daha sonra Oltu Taşı üretim ve pazarlaması yapılan Taş Han'ı geziyoruz. Taş Han'da Oltu taşından yapılmış tespih, yüzük ve diğer takıları satın alabilirsiniz. Ancak iyi pazarlık etmeyi unutmayınız. Sonra Erzurum - Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi ( Yakutiye Medresesi )'ni geziyoruz. Medrese taç kapısında bulunan kitabeye göre, İlhanlı Hükümdarı Sultan Olcayto zamanında Gazanhan ve Bolugan Hatun adına, Cemaleddin Hoca Yakut Gazani tarafından Hicri 710 (milâdi 1310) yılında yaptırılmıştır. Bir sonraki durağımız Üç Kümbetler. Kümbetlerin iki büyük özelliği vardır. Birincisi, Anadolu''da yapılmış ilk eserlerden olması, ikincisi bunların üçünün de tamamen birbirinden ayrı mimari üsluplarla yapılmış olmalarıdır. Eski evleri de gördükten sonra Sarıkamışa doğru yolculuğumuz başlıyor.Otelimize ulaşım Akşam yemeği

 

2. Gün: KARS-SARIKAMIŞ

Kahvaltı sonrası 1877-78 yılında Osmanlı ve Rusya arasındaki yapılan savaşın ardından yaklaşık kırk yıl boyunca Rus yönetiminde kalan kentte Baltık mimarisinin izleri hala görülebilmektedir. Tahtdüzü denilen mevkide Rusların Hollanda’dan getirilen mimar ve şehir planlamacılarının çalışmalarıyla kurulan şehirde yürüyerek yapacağımız şehir turunda; Kars Kalesi, Beylerbeyi Sarayı, Oniki Havari Kilisesi(Kümbet Cami), Osmanlı Köprüsü ve Hamamı, Rus dönemi taş yapılarının ( Defterdarlık Binası, Sağlık Müdürlüğü, Belediye’nin) görülmesi. Daha sonra içinde Akçakale Adası'nın olduğu Çıldır Gölü’nün görülmesinden sonra Kars'a dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Kars’taki otelimizde.

 

3. Gün: ANİ HARABELERİ, DOĞUBEYAZIT, İSHAK PAŞA SARAYI, IĞDIR

Kahvaltı sonrası UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI listesindeki Ani Harabeleri'ne gidiyoruz. Ani, bir bütün olarak Ermeni kültürü, sanatı, mimari ve kentsel tasarım gelişiminin olağanüstü kalıntılarını taşır. Bununla beraber Orta Çağ boyunca Mezopotamya, Orta Asya ve Kafkaslardan gelen çok uluslu ve çok dinli toplulukların buluşma yeri olmuştur. Anadolu’daki en eski camiye ev sahipliği yapan Ani, Türk ve İslam dünyasında da önemli bir yere sahiptir. Ani’nin kent çevresi, anıtsallığı, tasarımı ve kalitesiyle, askeri tarihin, mimarlık ve teknoloji tarihinin önemli aşamalarını gösteren mimari ahengin göze çarpan bir örneğini temsil eder. Taş duvarları, yarı silindirik kulelerle güçlendirilmiş çifte tahkimat ve masif taş yüzeyleriyle birlikte Ani, etkileyici bir kent görünümü sunar.
Kentte yer alan Katedral, Gürcü Mimarisinin Ani’deki örneği olan ve kentte freskleriyle günümüze ulaşmış olan Tigran Honents Kilisesi, Ana Cadde, Ebu'l Manuçer Cami, Kervansaray, sur ve kapıların gezilmesinden sonra Doğubeyazıt’a hareket. Yolumuz üzerinde Büyük ve Küçük Ağrı Dağları'nın uzaktan görüntülenmesi. Doğubeyazıt'a varış. 18. yüzyılda Osmanlı döneminde Sancak beyi Çıldıroğullarından İshak Paşa tarafından yaptırılan İshak Paşa Sarayı'na çıkıp Ağrı Dağı manzarası eşliğinde bu muhteşem sarayı geziyoruz. Saraydan öte bir külliye formunda olan yapıda, her biri diğerinden farklı anıtsal kapılarıyla ve figürlü süslemeleriyle Selçuklu etkisinin yanı sıra Batılılaşma etkisiyle Osmanlı sanatına girmiş olan (Gotik, Barok, Rokoko, Ampir) üslupların da etkileri görülür. Ziyaretimizin ardından Doğubeyazıt'taki çarşılarda alışveriş yaptıktan sonra bu sefer Ağrı Dağı'nın diğer yüzünde bulunan Iğdır'a gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Iğdır'daki otelimizde.

 

4. Gün: MURADİYE ŞELALESİ, VAN

Kahvaltı sonrası Van’a hareket.Yol üzerinde Muradiye Şelalesi’nin görülmesi.Tendürek dağından çıkan Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunan şelale muhteşem bir görüntüye sahiptir. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Van’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. M. Ö. 900-600 yılları arasından Van merkez olmak üzere bölgede büyük bir medeniyet kuran Urartuların kralı I. Sardur (M. Ö. 840-830) tarafından yaptırılan Van Kalesi'ni geziyoruz. Ardından Urartular döneminde Tuşba adıyla anılan Eski Van Kenti'ni gezip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Van'daki otelimizde.

 

5. Gün: GEVAŞ, AKDAMAR ADASI, AHLAT, TATVAN

Kahvaltı sonrası Gevaş'a doğru yola çıkıyoruz. Burada bizi bekleyen teknemizle Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası'na hareket ediyoruz. Şimdi üzerinde kimsenin yaşamadığı adada 10. yüzyılda ülkeleri Vaspurakan diye anılan Ermeni krallarının konutları bulunmaktaydı. Vaspurakan Kralı I. Gagik’in 915-922 yılları arasında saray kilisesi olarak yaptırdığı Akdamar Kutsal Haç Kilisesi günümüze sağlam bir şekilde ulaşmıştır. Hıristiyan sanatı içinde önemli bir yere sahip olan yapının dört yöndeki duvarlarında kabartma ve heykellerle anlatılan harika öykülerini ve adaya ismini veren Tamara'nın hikayesini rehberimizden dinledikten sonra adadan ayrılıyoruz.Bir sonraki durağımız olan Ahlat’a Tatvan üzerinden ulaşıyoruz. Yetiştirdiği mimar ve ahşap ustalarıyla Anadolu sanatı içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahlat’ta bulunan Selçuklu Mezarlığı, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olup, mezarlıkta bulunan mezar taşları ölçü ve üslup açısından anıt özelliğine sahiptir. Mezar taşları üzerinde dünyada eşine rastlanmayan motifler bulunmaktadır. Ayrıca her biri anıt özelliği taşıyan mezarlar, Türk sanatı ve kültür tarihinin 800 yıllık belgeleridir. Ahlat mezar taşlarının yanı sıra Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Kümbetler, Ulu Kümbet gibi kümbetleri ve bu kümbetlerin üzerindeki süslemeleriyle de özel bir yere sahiptir. Bu kümbetlerin de gezilmesinin ardından dünyaca ünlü Ahlat Bastonlarının yapıldığı bastoncuları geziyoruz ve otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Tatvan'daki otelimizde

6. Gün: Trenine bindikten sonra yolculuğumuz başlıyor.

Tatvan K: 07.55→ Elazığ K: 14.01 Malatya K: 16.45 Sivas K: 20.52 Kayseri K: 00.29 Ankara V: 07.22

 

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

:: Anadolu Jet yada Pegasus  VB uçuşlarından biriyle İstanbul S.Gökçen – Erzurum YADA ERZİNCANA  uçak bileti
:: Van Gölü Expresi  Tatvan - Ankara Yataklı Vagon Bileti
:: Ankara-İstanbul (Pendik) Yüksek Hızlı Tren bileti
:: 4* Hotel'LERDE  konaklama YP
:: Türsab zorunlu seyahat sigortası
:: rehberlik hizmeti
:: Bölgedeki ulaşımlar
:: İkramlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
    Tur Hareket Tarihleri:

    1.Ek Bilgiler

    2.İptal Şartları

    3.Vize Bilgileri

    Doğu Ekspresi ile Doğu Anadolu HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ

    Bu tur için toplam puanınız

    Tur ne kadar eğlenceliydi?

    Rehberler ne kadar ilgiliydi?

    Oteller / yemekler nasıldı?

    Tur güzergahı nasıldı?


    Tur Bilgileri

    • 2 gece Kars 2 Gece Van
    • Erzurum Kars Ani İshak PAşa sarayı Çıldır gölü VAn
    • 0 212 240 41 35 - +90 212 240 41 36

    Benzer Turlar

    © 2018 Tüm Hakları Saklıdır. Acente2

    Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie)
    Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.